Poziv na javnu raspravu u vezi sa Nacrtom Strategije kulturnog razvoja Grada Novog Sada za period 2016-2026. godine

Grad Novi Sad – Gradska uprava za kulturu upućuje javni poziv ustanovama kulture, udruženjima, formalnim i neformalnim kolektivima i samostalnim radnicima u kulturi, naučno-obrazovnim institucijama iz oblasti kulture, privrednim društvima i svim zainteresovanim ustanovama, organizacijama, kolektivima i građanima,  da iznesu svoje mišljenje o Nacrtu Strategije kulturnog razvoja Grada Novog Sada za period 2016-2026. godine, a u skladu sa Programom javne rasprave.

PROGRAM JAVNE RASPRAVE O NACRTU STRATEGIJE KULTURNOG RAZVOJA GRADA NOVOG SADA ZA PERIOD 2016-2026. GODINE

1. Javna rasprava o Nacrtu Strategije kulturnog razvoja Grada Novog Sada obaviće se u periodu od 30 dana od dana objavljivanja Nacrta Strategije na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs, odnosno do 15. avgusta 2016. godine.
2. Javna rasprava se organizuje radi prikupljanja mišljenja i sugestija građana i njihovih udruženja, zainteresovanih pravnih lica i stručne javnosti.
3. Radi dostupnosti licima iz tačke 2. ovog programa, Nacrt Strategije kulturnog razvoja Grada Novog Sada, biće objavljen na sajtu Grada Novog Sada (www.novisad.rs) i sajtu (www.bazakulture.rs), a svi zainteresovani građani mogu dostaviti u toku trajanja Javne rasprave primedbe i sugestije i na E-mail adresu (kultura@uprava.novisad.rs) ili u pisanoj formi na adresu Žarka Zrenjanina 2, Novi Sad, Gradska uprava za kulturu.
4. Dva dana u toku javne rasprave u Skupštini Grada Novog Sada, ulica Žarka Zrenjanina 2a, predstavnici Gradske uprave za kulturu i saradnici na izradi teksta Nacrta Strategije, primaće sve građane koji žele da javno iznesu svoje mišljenje o Nacrtu Strategije, o čemu ćete biti blagovremeno informisani putem sajta Grada Novog Sada (www.novisad.rs).
5. Gradska uprava za kulturu će nakon zaključenja javne rasprave sumirati prispele primedbe, predloge i sugestije i dostaviti Gradskom veću Grada Novog Sada Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi i Nacrt Strategije kulturnog razvoja Grada Novog Sada za period 2016-2026. godine.

Kopiju Nacrta možete naći ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *